puszka.pl - pysznie!

Zielone kluski (pszenne, z natką i koperkiem)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 łyżki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka masła
sól
natka
koper

Przygotowanie:

Białko oddzielić od żółtka. Masło utrzeć z żółtkiem, mąką i solą, połączyć z pianą z białka, wsypać natkę i koper.

Łyżką formować kluski i wrzucać je na wrzątek. Gdy wypłyną, pogotować trochę pod przykryciem. Odcedzić.

Wskazówki i uwagi:

Podając można posypać serem i przybrać pomidorem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia - dodatek specjalny - kalendarz na 2004 rok

Twoje zapiski: