Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i pomidorem
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
twaróg
majonez
śmietana
rzodkiewka
ogórek zielony
pomidor
cebulka ze szczypiorem
czosnek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Twaróg rozgnieść łyżką dodając majonez i śmietanę do uzyskania ulubionej konsystencji.
Rzodkiewkę i obrany ogórek można zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w drobną kostkę. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać drobno.
Wszystko dokładnie wymieszać, posolić, popieprzyć. Podawać na bułce + kakao. Pycha!
Wskazówki i uwagi:
Z twarogiem robię różne improwizacje. Ta jest ostatnia i chyba najsmaczniejsza :)
Twoje zapiski: