puszka.pl - pysznie!

Czosnkowa marchewka do obiadu

Bardzo smaczny dodatek do obiadu wychodzi.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchewka
oliwa do smażenia
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
opcjonalnie łyżeczka masła

Przygotowanie:

Marchewkę pokroić na dość grube ukośne plastry, wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelni i obsmażyć aż będzie miękkawa i przysmażona po brzegach. Dodać 2-3 ząbki posiekanego w cieniutkie plastry czosnku, obsmażyć aż czosnek zmięknie. Zdjąć z ognia posolić, popieprzyć, dodać (opcjonalnie) łyżeczkę masła - wymieszać.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: