puszka.pl - pysznie!

Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1/2 kg bobu
łyżka majonezu
1-2 ząbki czosnku
sok z ok. 1/4 cytryny
natka pietruszki
koperek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bób obgotować lekko na parze - ok 5 min. góra. Jak mu tylko niektóre skórki zaczną pękać, od razu zdejmować z pary - ma być twardawy. Jak lekko przestygnie, obrać (nie lubię ze skórkami, zresztą krótko obgotowane są twardawe i gumowate).

Dać to tego łychę majonezu, ząbek - dwa czosnku, sok z cytryny, natkę pietruszki, koperek, sól i pieprz. I do lodówki, żeby się przegryzło.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: