Pokroić kabaczki w plasterki i wrzucić na kilka minut na gotującą się wodę, następnie odcedzić. Fasolkę pokroić w kawałki i ugotować tak, żeby nie była bardzo miękka.
Na dużej patelni podsmażyć na oliwie pokrojoną drobno cebulę, dodać umyte i pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki są prawie gotowe, dodać kabaczki, fasolę, kostki bulionu i dobrze wymieszać, doprawić pieprzem i solą.
Przygotować sos beszamelowy - zrobić zasmażkę z masła i mąki, dodawać małymi porcjami gotujące się mleko, mieszać, doprawić, gotować 10 min.
Wysmarować oliwą żaroodporne naczynie, ułożyć warstwę ugotowanych "al dente" płatów lasagnii, wyłożyć część przygotowanych warzyw, polać sosem beszamelowym i posypać parmezanem. Układać następne warstwy aż do wyczerpania produktów. Ostatnią warstwą powinna być warstwa sosu beszamelowego i sera parmezan.
Wstawić do gorącego piekarnika i piec przez około 30 minut. Smacznego!