puszka.pl - pysznie!

Pęczak z pomidorami i porem

Wieczorem wróciłem z Anetą do domu i to były jedyne produkty w lodówce. Improwizując odgrzałem wcześniej ugotowany pęczak z porem i pomidorami. Bardzo proste danie okazało się bardzo smaczne.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ugotowany pęczak - około 2 szklanek
połowa pora
2 średnie pomidory

olej do smażenia
sól
pieprz
ew. curry

Przygotowanie:

Ugotować pęczak, pokroić pora i pomidory.

Do rondelka nalać oleju, wrzucić składniki i przyprawy (według uznania), dusić 10-12 minut. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Dwie osoby mogą się najeść tym daniem.
Nadesłał(a) ~łorior, dnia: 2004-08-31 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: