puszka.pl - pysznie!

Bób okraszony masłem lub oliwą z koprem

Można podawać do wszystkiego - dla tych, co lubią bób, rewelacja :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

bób świeży lub mrożony (w zależności od pory roku)
masło lub oliwa z oliwek
sól
pieprz czarny
koperek

Przygotowanie:

Bób gotujemy do miękkości. Gdy już ugotowany, odcedzamy.

Do garnka z bobem wkładamy 1-2 łyżki masła lub oliwy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Koper siekamy i dodajemy do bobu. Gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze na ciepło lub na zimno jako przekąska.
Nadesłał(a) ~Natasha, dnia: 2005-02-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: