puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ziemniaki
cebula
szpinak
pomidory
kapusta pekińska
czosnek
żółty ser
pieczarki
przyprawy ziołowe

Przygotowanie:

Ziemniaki, cebulę, pomidory, pieczarki i kapustę pokroić w plastry, szpinak poddusić na oleju z czosnkiem, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, układać warzywa kolejno warstwami, każdą warstwę doprawić do smaku. Dusić ok. 1 godz. pod przykryciem. Gdy warzywa zmiękną i puszczą sok, odkryć, posypać żółtym serem i chwilę jeszcze zapiekać do rozpuszczenia sera.
Nadesłał(a) MaraS, dnia: 2005-03-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: