puszka.pl - pysznie!

Sałatka z boczniaków z pomidorami

Nie przypuszczałam, że boczniaki można jeść na surowo. Zawsze jadłam duszone lub smażone. A tu proszę - ciekawostka :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 boczniaków
2 pomidory
1 cebula dymka
koperek, szczypiorek ew.odrobina ziół
oliwa lub olej
sok z cytryny
ew. troszkę musztardy, dość łagodnej
sól, pieprz mielony

Przygotowanie:

Pomidory pokroić w ósemki lub ćwiartki, grzyby w cieniutkie paseczki. Zieleninę i cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2005-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: lekko zmodyfikowany przepis z ulotki "boczniakowej".

Twoje zapiski: