pół dużej kapusty pekińskiej (ew. jedna mała)
pęczek rzodkiewek (koniecznie świeże i ładne!:)
pół dużego, świeżego ogórka (lub cały mały)
puszka kukurydzy (mrożona? jak kto lubi)
puszka groszku (kolorek + smak)
ew. trochę kiełków soi
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
inne przyprawy wg. gustu (polecam bazylię!)
Przygotowanie:
Co trzeba, to umyć. Kapustę pokroić w wąskie paski, rzodkiewkę i ogórka w plasterki. Wrzucić do duuuużej miski wszystko co tam macie, wymieszać, dodać oliwę z oliwek, przyprawy, niech postoi w lodówce i "nasiąknie" przyprawami jakieś 15 min.
Na koniec można posypać odrobiną sezamu, siemienia lub słonecznika (niepotrzebne skreślić :) No więc smacznego! ;)
Wskazówki i uwagi:
Robić tego duuużo, bo bardzo smaczne i wszyscy się na to rzucają (przynajmniej u mnie w domku).
Nadesłał(a) ~Ka -Rolka (zwana Minką),
dnia: 2005-05-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.