puszka.pl - pysznie!

Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą

Pycha pycha pycha!!! Smaczna, kolorowa i baardzo wiosenno-letnia! Sma-czne-go wszystkim odważnym, którzy ją zrobią! Mniam!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

pół dużej kapusty pekińskiej (ew. jedna mała)
pęczek rzodkiewek (koniecznie świeże i ładne!:)
pół dużego, świeżego ogórka (lub cały mały)
puszka kukurydzy (mrożona? jak kto lubi)
puszka groszku (kolorek + smak)
ew. trochę kiełków soi
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
inne przyprawy wg. gustu (polecam bazylię!)

Przygotowanie:

Co trzeba, to umyć. Kapustę pokroić w wąskie paski, rzodkiewkę i ogórka w plasterki. Wrzucić do duuuużej miski wszystko co tam macie, wymieszać, dodać oliwę z oliwek, przyprawy, niech postoi w lodówce i "nasiąknie" przyprawami jakieś 15 min.

Na koniec można posypać odrobiną sezamu, siemienia lub słonecznika (niepotrzebne skreślić :) No więc smacznego! ;)

Wskazówki i uwagi:

Robić tego duuużo, bo bardzo smaczne i wszyscy się na to rzucają (przynajmniej u mnie w domku).
Nadesłał(a) ~Ka -Rolka (zwana Minką), dnia: 2005-05-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: