puszka.pl - pysznie!

Sałata wiosenna z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

2-3 pomidory
duży zielony ogórek
kilka rzodkiewek
1 czerwona cebula
5-6 liści sałaty lodowej

sos winegret:
sok z cytryny
olej roślinny lub oliwa
cukier
sól

Przygotowanie:

Pokroić pomidory (najlepiej na 12 części), ogórek i rzodkiewki. Pokroić cebulę na krążki. Sałatę umyć i podrzeć. wymieszać składniki i polać je sosem.

Wskazówki i uwagi:

Składniki sosu mieszamy w dowolnych ilościach, jak kto lubi. Kto woli na słodko - dodaje więcej cukru, kto na kwaśno - cytryny itd.
Nadesłał(a) nalya, dnia: 2005-06-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: