puszka.pl - pysznie!

"Jajecznica" sojowa z cebulą

Cóż... jak pierwszy raz mi polecono tą potrawę, nazwano to jajecznica i smakowało mi rzeczywiście jak jajecznica ;) Proszę o wasze wrażenia :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

soja
cebula
margaryna lub olej do smażenia
sól
inne przyprawy wedle uznania i potrzeb

Przygotowanie:

Ugotowaną wcześniej soję mielimy mikserem. Zmieloną masę przyprawiamy według swoich upodobań przyprawami.

Następnie podsmażamy cebulkę na patelni i dodajemy doprawioną zmieloną soję. Smażymy wedle uznania - cebulka nie powinna się przypalić, a soja, i tak już gotowa do spożycia, ma się głownie podgrzać:) I to już cały przepis.

Wskazówki i uwagi:

Ewentualnie można dodać pomidory lub inne warzywa (ale to już nie będzie jajecznica klasyczna;)
Nadesłał(a) dani666, dnia: 2005-06-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Poczta pantoflowa :)

Twoje zapiski: