Przepyszny, pożywny dodatek do chleba - do smarowania kanapek. Można zrobić jej bardzo dużo, a potem przez kilka dni nie martwić się o to, czym posmarować chleb.
Namoczyć groch na 24 godziny. Ugotować na małym ogniu, żeby się nie przypaliło. Gotować tak długo, aż się rozgotuje - kilka godzin.
W drugim garnuszku zeszklić na oleju cebulę z czosnkiem, dodać wszystkie przyprawy, przesmażyć. Wymieszać z rozgotowanym grochem, ewentualnie dodać 4 łyżki koncentratu pomidorowego i zagotować.
Raczej ostudzić, chyba że ktoś nie może wytrzymać i podjada ciepłe.
Wskazówki i uwagi:
Zestaw przypraw można dowolnie modyfikować wedle upodobań.
Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek,
dnia: 2000-06-14 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.