bułka pszenna lub bagietka
1 łyżka masła (do grzanek)
świeży koperek i kilka liści natki pietruszki do przyozdobienia
Przygotowanie:
Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wrzątku. W małej ilości ciepłej wody rozpuszczamy serki. Następnie dodajemy je do bulionu. Wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, delikatnie mieszamy, po czym dodajemy groszek. Doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
Bułkę pszenną lub bagietkę kroimy w kostki i podsmażamy na maśle uzyskując w ten sposób grzanki.
Wsypujemy grzanki do zupy tuż przed podaniem! Całość posypujemy pokrojonym koperkiem. Przyozdabiamy listkiem natki pietruszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-06-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: znaleziony