1. Fasolkę oczyścić, obciąć końce, obgotować przez 10 min w osolonym wrzątku, odcedzić. Marchewkę z groszkiem blanszować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.
2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki. Czosnek obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kawałki. Warzywa i grzyby oprószyć solą, pieprzem, chili, wymieszać.
3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Żółtka oddzielić od białek, wbić do mąki, dodać oliwę, mleko, serek i wymieszać. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem.
4. Formę natłuścić, wylać połowę ciasta, wyłożyć przygotowane warzywa, wylać resztę ciasta. Piec 45 minut w temp. 190stopni C.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2005-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.