puszka.pl - pysznie!

Pizza z karczochami (farsz)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 puszka karczochów
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
2 filiżanki startego sera emmentaler
majeranek do posypania

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 210-220 stopni. Ciasto smarujemy oliwą (1 łyżka). Karczochy odsączamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy je na powierzchni ciasta. Skrapiamy pozostałą oliwą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy startym serem.

Pizzę pieczemy około 20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru (aż ser się stopi). Posypujemy majerankiem. Podajemy na gorąco.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Karczochy - rzecz nowa - artykuł z Kuriera Plus

Twoje zapiski: