puszka.pl - pysznie!

Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 dużo kalafior
15 dag startego parmezanu
pomidor
pół czerwonej papryki
sól
tłuszcz do formy
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na róże, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej kalafior, posypać parmezanem. Pomidora i paprykę opłukać, pokroić w kostkę i posypać nimi kalafior. Wstawić do piekarnika o temperaturze 190°C. Zapiekać do momentu stopienia się parmezanu. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Nadesłał(a) shoamin, dnia: 2005-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Piśmidło (prawdopodobnie "Przyjaciółka" mamy)

Twoje zapiski: