2 pełne szkl. mąki (nawet troszkę więcej)
2 jajka
1 szkl. przegotowanej wody
olej do smażenia
szpinak mrożony lub świeży
300 g żółtego sera
sól
pieprz
Przygotowanie:
Wyrabiamy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki i odkładamy na bok.
Rozmrażamy w garnuszku na małym ogniu szpinak. Gdy już jest rozmrożony, dodajemy utarty żółty ser i mieszamy (oczywiście ściągamy garnek z gazu), doprawiamy do smaku pieprzem i solą...
Gdy już jest wymieszany, bierzemy naleśniki i nakładamy farsz... Następnie zapiekamy w piekarniku przez 5-8 minut. Pycha!!! Polecam.
Nadesłał(a) olka-jaga,
dnia: 2005-09-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis podłapany od kogoś (nie pamiętam gdzie)