50 g ryżu
pół średniej marchewki
2 duże pieczarki
ćwiartka średniej czerwonej papryki
jedna mała cebula
jeden mały pomidor
sól
pieprz
curry
olej do smażenia
Przygotowanie:
Obrać marchewkę i pieczarki. Marchewkę i paprykę pokroić w zapałkę, pieczarki wzdłuż, cebulę w talarki. Kolejno dodawać na patelnię z rozgrzanym olejem: marchewkę (odczekać chwilkę), pieczarki z cebulką (odczekać), resztę składników. Przyprawić, hojnie sypnąć curry :)
Ugotować ryż. Nałożyć go na talerz i pokryć potrawką prosto z patelni. SMACZNEGO ;)
Wskazówki i uwagi:
Opcjonalnie można dodać pokrojone w paski kotleciki sojowe lub klopsy z kaszy.
Nadesłał(a) Aquedita,
dnia: 2005-09-15 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.