puszka.pl - pysznie!

Zupa curry z czerwonej soczewicy, pomidorów i mleka kokosowego


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

2 cebule
200 ml czerwonej soczewicy
puszka pomidorów
2,5 dużej łyżki pasty curry (np. zielonej)
0,5 l bulionu (lub wody + 2 kostki warzywne)
puszka mleka kokosowego

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę. Dodać resztę składników oprócz mleka kokosowego. Ugotować do miękkości (15-20 minut). Na koniec dodać mleko kokosowe i dogrzać.

Wskazówki i uwagi:

Można dać więcej cebuli i soczewicy, a co za tym idzie wody, co sprawi, że zupa będzie mniej ostra, ale za to będzie jej więcej :)
Nadesłał(a) dredlok, dnia: 2005-09-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis z fińskiego magazynu o zdrowiu

Twoje zapiski: