puszka.pl - pysznie!

Owocowe pełnoziarniste śniadanie z owsa i jęczmienia na ciepło


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

100 ml pełnoziarnistego owsa
100 ml pełnoziarnistego jęczmienia
2 jabłka pokrojone w ósemki
8 suszonych moreli
400 ml mleka ryżowego (lub innego)
1 l wody
2 łyżeczki ciemnego cukru
1 laska cynamonu

Przygotowanie:

Wszystko wrzucić do garnka, doprowadzić do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Przykręcić ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez co najmniej godzinę.

Wskazówki i uwagi:

Można przygotować wieczorem i przechować w termosie albo opatulić garnek kołdrą.
Nadesłał(a) dredlok, dnia: 2005-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Fiński magazyn Voi Hyvin, artykuł z serii "Kuchnia Zdrowego Weganina"

Twoje zapiski: