puszka.pl - pysznie!

Gofry z otrębami

Pychota, słowo... Szczególnie dobrze smakują cieplutkie posmarowane kremem czekoladowym, który się tak fajnie rozpuszcza i ciągnie.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

1-2 jajka
ok. 1/2 szklanki: otrąb pszennych, zarodków pszennych, mąki
mleko do gęstości
cukier do smaku
ok. 1/2-1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Smażyć gofry.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej smakują z dżemem lub z masłem czekoladowym. Można również smażyć je na patelni jak placki.
Nadesłał(a) daruch5, dnia: 2006-01-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: