puszka.pl - pysznie!

Ryż zapiekany z jabłkiem - mniammmmmm


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

torebka ryżu (125 g)
2 jabłka
cynamon
cukier (może być waniliowy)
śmietana, ew. jogurt zamiast śmietany
rodzynki

Przygotowanie:

Gotujemy ryż trochę dłużej niż wskazują informacje na opakowaniu. Ucieramy jabłka, dodajemy cynamon i rodzynki. Mieszamy cukier ze śmietaną albo jogurtem. Mieszamy to wszystko razem.

Potem wkładamy do piekarnika i zapiekamy na wolniutkim ogniu, najlepiej na oko, ale tak mniej więcej z 15-20 minut (w każdym razie żeby było cieplutkie).
Nadesłał(a) Kama 2006, dnia: 2006-01-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: