puszka.pl - pysznie!

Naleśniki z brokułami (farsz) lub brokułowy sos do makaronu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

torebka mrożonych brokułów
2 kostki bulionu lub bulion w proszku (ja używam Knorra "z oliwą i bazylią do ryżu i makaronu", ale on nie jest wege)

Przygotowanie:

Usmażyć zwykłe naleśniki. Najważniejsze jest nadzienie: torebka mrożonych brokułów i 2 kostki bulionu. Brokuły ugotować w wodzie z kostkami i ugnieść na purre. Naleśniki nadziewać i zawijać.

Z tym purre można podawać dowolny makaron. Należy tylko zrobić luźniejszy, mniej gęsty sos.
Nadesłał(a) ~wojtasiaki@poczta.onet.pl, dnia: 2009-11-03 11:21:20.445
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: