puszka.pl - pysznie!
Warzywa marynowane na grillu
warzywny mix
grill
przepisy podstawowe
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
2 czerwone papryki, bez pestek i pokrojone w paski
2 cukinie pokrojone w plastry o grubości 3 cm
bakłażan pokrojony w plastry o grubości 3 cm
3 pomidory pokrojone w ćwiartki
marynata:
3 łyżki stołowe octu winnego
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
ponad 60 min.
Łączymy wszystkie składniki w misce, dodajemy warzywa zanurzając je w sosie. Następnie pozostawiamy na 45 minut.
Najpierw pieczemy kawałki bakłażana i papryki, potrzebują najwięcej czasu, następnie dokładamy cukinię, na końcu pomidory.
Nadesłał(a)
pat
, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu:
OGRODOWE MISTERIUM
- artykuł z
Kuriera Plus
Twoje zapiski: