puszka.pl - pysznie!

Sałatka pekińsko-tatarska (na ostro)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kapusta pekińska
ząbek czosnku
marynowana ostra papryka - sztuk 1, bo ostra jak diabli ;)
sól
pieprz
ocet winny
sos tatarski (ja miałam winiary) (*)
oliwa, olej - co tam komu pasuje

Przygotowanie:

Czosnek bardzo drobno posiekałam, wrzuciłam do miski, posoliłam. Do tego dodałam poszatkowaną kapustę i w miarę drobno pokrojona papryczkę. Całość posoliłam, popieprzyłam, skropiłam octem winnym, polałam oliwą, dodałam łyżkę sosu tatarskiego i dokładnie wymieszałam. Po 15 minutach wyjęłam z lodówki pysznościową sałatkę :)

Wskazówki i uwagi:

(*) w wersji wegańskiej można kupić albo gotowiec (np. w greenplanet - http://www.greenplanet.pl/) albo do majonezu sojowego dorzucić ogórki kiszone, cebulę i reszte warzyw.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: 2006-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Ania (@nn)

Twoje zapiski: