puszka.pl - pysznie!

Wiosenna sałata z pomidorami, kiełkami rzodkiewki i serem pleśniowym

Potrawę tę wymyśliłam, gdy już znudziło mi się jeść kiełki w charakterze dodatku do kanapek ;)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

kilka liści sałaty
pomidor
2 rzodkiewki
kiełki rzodkiewki
ćwiartka sera pleśniowego (najlepiej typu camembert)
sól
pieprz
kilka liści świeżej bazylii

Przygotowanie:

Rozdrobnić wszystkie składniki, przyprawić według własnego upodobania.

Wskazówki i uwagi:

Sałatę należy rwać, bo w kontakcie z metalem traci wartości odżywcze. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem :)
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-05-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: