puszka.pl - pysznie!

Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym

Pyszny koncert sałatkowy z udziałem czerwonej fasoli, gdzie pierwsze skrzypce gra olej lniany ;-) Hehe, ale napisałam :-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

OLEJ L*N*I*A*N*Y
puszka czerwonej fasoli
3 średnie ogórki konserwowe
pomidor
pół średniej cebuli - niekoniecznie
świeży koperek - sporo

Przygotowanie:

Ogórki kroimy na małe kawałki/plasterki, pomidora w kostkę, cebulę (jeśli decydujemy się ją dodać) w drobną kosteczkę.

Wszystkie składniki mieszamy, oleju lnianego lejemy sporo, kilka stołowych łyżek.

Wskazówki i uwagi:

OLEJ LNIANY jest prześwietny i naprawdę polecam, mimo że jest drogi - WARTO!
Jeśli chodzi o ogórki konserwowe, to polecam "luksusowe" ;) tzn. z przyprawami i ziołami, są 100 razy lepsze.

Zajadam na śniadania, ale też codziennie na KOLACJĘ :) Pyszne!
Nadesłał(a) owa, dnia: 2006-06-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: