Fasolomijo - sałatka z fasoli z pomidorem i ogórkiem konserwowym
Pyszny koncert sałatkowy z udziałem czerwonej fasoli, gdzie pierwsze skrzypce gra olej lniany ;-) Hehe, ale napisałam :-)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
OLEJ L*N*I*A*N*Y
puszka czerwonej fasoli
3 średnie ogórki konserwowe
pomidor
pół średniej cebuli - niekoniecznie
świeży koperek - sporo
Przygotowanie:
Ogórki kroimy na małe kawałki/plasterki, pomidora w kostkę, cebulę (jeśli decydujemy się ją dodać) w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszamy, oleju lnianego lejemy sporo, kilka stołowych łyżek.
Wskazówki i uwagi:
OLEJ LNIANY jest prześwietny i naprawdę polecam, mimo że jest drogi - WARTO!
Jeśli chodzi o ogórki konserwowe, to polecam "luksusowe" ;) tzn. z przyprawami i ziołami, są 100 razy lepsze.
Zajadam na śniadania, ale też codziennie na KOLACJĘ :) Pyszne!
Twoje zapiski: