1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (najlepsze od od Bliklego)
2 słodkie jabłka (np. champion) lub gruszki
rodzynki
suszone morele
jajko
Przygotowanie:
Ciasto rozmrozić (zgodnie z przepisem), pokroić na 8 równych części. Na każdą część położyć 1/4 jabłka, kilka rodzynek, trochę pokrojonych na kawałeczki moreli i zalepić.
Posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blasze na papierze, w który było zawinięte ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C na 20 min., grzałka dolna. Potem przełączyć na grzanie dolne + górne na kolejne 15-20 min. i 200°C, aż ciastka pięknie się zrumienią. Są pyszne i bez cukru!
Wskazówki i uwagi:
Jeśli ktoś bardzo lubi, może posypać cukrem (najlepiej brązowym).
Nadesłał(a) ~mk,
dnia: 2006-07-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.