puszka.pl - pysznie!

Zielona pasta groszkowo-brokułowa

Smakuje fantastycznie z serem wędzonym (ale to opcja już nie dla wegan), najlepiej na pieczywie razowym.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki młodego, zielonego groszku
1 średni brokuł
kropla oliwy z oliwek
pół pęczka koperku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy groszek i brokułka. Rozdrabniamy blenderem, mikserem czy też widelcem, dodajemy kroplę oliwy z oliwek, koperek, solimy, obficie pieprzymy i otrzymujemy pyszną pastę :)

Wskazówki i uwagi:

Jeżeli chcesz ją przechowywać, pasteryzuj ok. 20 min. Może stać wtedy w lodówce naprawdę długo (chociaż u mnie nie leży dłużej niż 2 dni ;))
Nadesłał(a) mala_kaha, dnia: 2006-07-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: