puszka.pl - pysznie!

Sałatka z młodych warzyw


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

20 dag marchewki
20 dag ziemniaków
nieduży seler
szklanka łuskanego groszku
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 winne jabłka
1 i 1/2 szkl. jogurtu
łyżka musztardy
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
cukier, sól

Przygotowanie:

Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać i ugotować. W osobnych naczyniach ugotować groszek i kalafior (podzielony na mniejsze cząstki). Warzywa wkładać do osolonego wrzątku. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, cukrem, pierzem i solą. Ostudzone warzywa (oprócz groszku) pokroić, wymieszać z jabłkami i cebulą, posypać natką.
Nadesłał(a) greena, dnia: 2006-08-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Książka kucharska Poradnika Domowego

Twoje zapiski: