Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
20 dag marchewki
20 dag ziemniaków
nieduży seler
szklanka łuskanego groszku
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 winne jabłka
1 i 1/2 szkl. jogurtu
łyżka musztardy
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
cukier, sól
Przygotowanie:
Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać i ugotować. W osobnych naczyniach ugotować groszek i kalafior (podzielony na mniejsze cząstki). Warzywa wkładać do osolonego wrzątku. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, cukrem, pierzem i solą. Ostudzone warzywa (oprócz groszku) pokroić, wymieszać z jabłkami i cebulą, posypać natką.
Twoje zapiski: