puszka.pl - pysznie!

Bananowo-bakaliowe podżeranko na ciepło


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

banan
miód (opcjonalnie)
bakalie, dajmy na to:
- orzechy włoskie
- orzechy laskowe
- pestki dyni

Przygotowanie:

Banana obrać, pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na rozgrzanej patelni i wysmarować miodem (z jednej strony zdecydowanie wystarczy, a i bez miodu się obejść można), podsmażyć, aż się ładnie z obu stron zarumieni.

W miseczce wymieszać z bakaliami. Można wyżerać z michy łyżeczką, ale chlebek i naleśniki nie obrażają się, kiedy się je taką papką wysmaruje :)
Nadesłał(a) ~anucha, dnia: 2006-08-23 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: