ok. 100 g, czyli pół przeciętnej paczki musli (z orzechami, owocami tropikalnymi, dowolnie)
mała paczka wiórków kokosowych + jeszcze jedna do obtaczania kulek
kakao - ok. 6 łyżek
cukier - ok. 3-4 łyżek
1/8 szklanki oleju (np. kukurydziany)
1/4 szklanki wody
Przygotowanie:
Niewielką ilość wody (1/4 szklanki) gotujemy w garnuszku z 1/8 szklanki oleju. Rozpuszczamy cukier, cały czas mieszając. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy kakao, energicznie mieszając, by nie powstały grudki.
Teraz możemy wyłączyć ogień. Dodajemy płatki i wiórki kokosowe. W przypadku, gdyby wyszło zbyt gęste, możemy dolać wody, za rzadkie - więcej płatków lub wiórków. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Następnie lepimy z masy małe kuleczki. Jeśli chcemy - obtaczamy je dodatkowo w wiórkach kokosowych. Smacznego ;) Bo smaczne jest!
Nadesłał(a) ~Gosiu,
dnia: 2006-12-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.