puszka.pl - pysznie!

Ziemniaczane smażone ślimaczki

Najlepiej podawać na gorąco. Doskonale smakują z surówką z czerwonej kapusty lub tylko z ketchupem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

ziemniaki (sporo)
sól
przyprawa do ziemniaków
zioła prowansalskie
paczka wafli
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, tłuczemy na papkę i dodajemy przyprawy (według uznania). Jeszcze ciepłe lub nawet gorące ziemniaki rozsmarowujemy grubą warstwą na waflu (robi się wtedy miękki) i zwijamy w rulon. Rulony kroimy na plastry grubości 2-3 cm. Ślimaczki smażymy na oleju, aby się zrumieniły i gotowe :)
Nadesłał(a) malwin, dnia: 2007-01-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepis dostałam metodą pantoflową ;)

Twoje zapiski: