kapusta pekińska
cebula
czosnek
natka pietruszki - pół niedużego pęczka
ew. olej do smażenia (można wszystko poddusić bez oleju)
sos sojowy
ew. pół łyżeczki octu balsamicznego
Przygotowanie:
Kapustę pekińską myjemy i kroimy w kilkucentymetrowe, większe i mniejsze kwadraty. Cebulę ciachamy na ćwiartki, a następnie w plasterki - byle nie za cienkie. Czosnek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Natkę pietruszki, tradycyjnie, siekamy (lub kroimy nożyczkami :)
Czosnek wrzucamy na odrobinę nierozgrzanego (!) oleju i podsmażamy aż zacznie się przyrumieniać. Wrzucamy kapustę pekińską, cebulę i natkę pietruszki, smażymy kilka minut. Pod koniec doprawiamy do smaku - ważne, żeby potrawa była odpowiednio słona.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2007-04-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.