puszka.pl - pysznie!

Kulki rumowo-czekoladowo-bakaliowe

Danie świetne w czasie świątecznego łasuchowania! :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

10 dag rodzynek
1 kieliszek rumu
40 dag czekolady mlecznej (weganie mogą użyć gorzkiej)
15 dag płatków migdałowych
30 dag skórki pomarańczowej, drobno pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

Rodzynki umyć w ciepłej wodzie, odsączyć, przelać wrzątkiem, odsączyć, zalać rumem i odstawić na kilka godzin.

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Do czekolady dodać wszystkie bakalie, wymieszać, formować w niewielkie kulki, poczekać aż ostygną i zajadać :)
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2007-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Mama (z jakiejś gazety z przepisami)

Twoje zapiski: