puszka.pl - pysznie!

Budyń o dowolnym smaku (na białej zasmażce :)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

mąka pszenna
masło
mleko
cukier
+ np. cukier i aromat waniliowy lub kakao/karob

Przygotowanie:

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dolewamy mleko i gotujemy, dopóki nie zgęstnieje. Następnie dodajemy cukier do smaku.

Oto przepis na wersję podstawową, ale jeśli chcemy mieć budyń o smaku waniliowym - dodajemy cukier waniliowy i np. aromat waniliowy do ciast. Jeśli chcemy otrzymać budyń czekoladowy - wystarczy dodać kakao lub karob :)
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-06-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: