puszka.pl - pysznie!

Omlet z tofu z płatkami drożdżowymi


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

54 dag tofu
3 łyżki drożdży spożywczych (płatków drożdżowych)
1 łyżka tamari lub sosu sojowego
1/4 łyżeczki kurkumy
2 łyżki oleju
ew. 1 cebula
ew. 1/2 czerwonej papryki

Przygotowanie:

Rozgnieść tofu w misce, zmiksować z pozostałymi składnikami. Do omleta (przed usmażeniem) można dodać cebulę i/lub czerwoną paprykę - drobno posiekane i uprzednio podsmażone.

Naoliwić delikatnie patelnię, umieścić na średnim ogniu, nałożyć masę na patelnię i uformować omlet. Smażyć do uzyskania brązowego koloru. Potem przewrócić omlet i zrumienić do brązowego koloru drugą jego stronę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wydawnictwo Vegan

Twoje zapiski: