Ziemniaczana sałatka z brokułami i fasolką
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
kilka ugotowanych ziemniaków
puszka czerwonej fasoli
ok. 200g brokułów (świeże lub mrożone)
6 kotlecików sojowych (suche paczkowe)
bulion lub inny wywar (np. woda z sosem sojowym lub miso i innymi przyprawami)
sól
biały pieprz i/lub inne przyprawy w zależności od gustu
Przygotowanie:
Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę, dorzucamy do nich opłukaną czerwoną fasolę z puszki, podgotowujemy brokuły w bulionie lub innym wywarze, byle nie rozgotować! Można je gotować razem z kotlecikami sojowymi.
Brokuły przełożyć do durszlaka, podzielić na pożądaną wielkość różyczek i dodać do pozostałych warzyw. Kotlety odsączyć, pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Wymieszać, przyprawić.
Można jeść od razu na ciepło lub ostudzić.
Twoje zapiski: