Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 5 osób
czarna fasolka
makaron biały (np. świderki lub muszelki)
kapusta pekińska (opcjonalnie)
czosnek
czarnuszka
sól
pieprz
natka pietruszki
olej salatkowy
Przygotowanie:
Ugotowane makaron i fasolkę zmieszać w mniej więcej równych proporcjach (na duże stado głodnych osób polecam całą paczkę fasolki - ok. 400 g i całą paczkę makaronu świderki lub muszelki).
Dodać pokrojoną w kawałki kapustę pekińską (nie jest konieczna). Dodać czosnek w ilości zależnej od upodobań - jest to składnik niezbędny. Doprawić czarnuszką, solą, pieprzem, pietruszką i olejem. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Fasolkę dobrze jest ugotować wcześniej (przy okazji), bo to zajmuje najwięcej czasu. Podawać na lekko ciepło albo na zimno.
Twoje zapiski: