puszka.pl - pysznie!

Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

czarna fasolka
makaron biały (np. świderki lub muszelki)
kapusta pekińska (opcjonalnie)
czosnek
czarnuszka
sól
pieprz
natka pietruszki
olej salatkowy

Przygotowanie:

Ugotowane makaron i fasolkę zmieszać w mniej więcej równych proporcjach (na duże stado głodnych osób polecam całą paczkę fasolki - ok. 400 g i całą paczkę makaronu świderki lub muszelki).

Dodać pokrojoną w kawałki kapustę pekińską (nie jest konieczna). Dodać czosnek w ilości zależnej od upodobań - jest to składnik niezbędny. Doprawić czarnuszką, solą, pieprzem, pietruszką i olejem. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Fasolkę dobrze jest ugotować wcześniej (przy okazji), bo to zajmuje najwięcej czasu. Podawać na lekko ciepło albo na zimno.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: