puszka.pl - pysznie!

Surówka z kapusty z winegretem - klasyka

Taką mam ostatnio fazę na surowiznę wszelaką, pożeram surówki, sałatki, aby gwizd. A ta surówka to moja the beściara :)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 1 osoby

biała kapusta (ok. pół główki)
marchewka
cebula

sos winegret:
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
sól
pieprz
ew. odrobina musztardy

Przygotowanie:

Kapustę pokroić, posolić, poczekać aż puści sok (aż "się zsika", heh), odcisnąć, zetrzeć do kapuchy marchewkę. Dodać pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i zalać sosem winegret.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-07-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Mama robi nam taką od wieków, a mi od pra-pra wieków

Twoje zapiski: