Od dziecka nie lubiłam jajecznicy z mięsem, więc taką oto drogą wymyśliłam swoją jajecznicę.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
dla 2 osób
3 duże jajka
3 łyżeczki masła
0,5 średniej cebuli
1 łyżeczka (do herbaty) "jarzynki" lub czegoś podobnego
sól
pieprz
bazylia
opcjonalnie świeży szczypiorek lub lubczyk
Przygotowanie:
Wbij do kubka jajka, dodaj przyprawy i wszystko rozmieszaj widelcem na względnie jednolitą masę.
Rozpuść na patelni masło i usmaż na nim na rumiano pokrojoną drobno cebulę. Wlej na gorącą patelnię masę z jajek i smaż pilnując, żeby się nie przesuszyła. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Wiosną można dodać jeszcze świeżo posiekany szczypiorek, a latem świeży lubczyk.
Nadesłał(a) ~asia-klb,
dnia: 2008-03-26 17:57:05.917
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.