puszka.pl - pysznie!

Sałatka katharsis ;) ryżowa z fasolką szparagową i czosnkowym winegretem

Najlepsza, kiedy jest tak ostra, że łzy wyciska ;) Jako sałatka, ale też osobne danie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 torebki ryżu
ok. 0,5 kg fasolki szparagowej (tyle, żeby było jej objętościowo więcej niż ryżu po ugotowaniu ;)

czosnkowy sos winegret:
oliwa
sok z cytryny
musztarda
pieprz
sól
3-4 ząbki czosnku
curry

Przygotowanie:

Fasolkę i ryż ugotować oddzielnie (nie rozgotować!).

Przygotować sos winegret (ja mieszam na oko i dodaję w razie potrzeby składników tak długo, aż wyjdzie mi odpowiednia konsystencja i smak ;), dodać do niego czosnek, curry. Wszystko razem wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Inspirowana pozostałościami poobiadowymi ;)
Nadesłał(a) fiuuu, dnia: 2007-08-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: