puszka.pl - pysznie!

Ragout z brązowej soczewicy II

Niesamowicie pyszne i łatwe danie.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 łyżki oleju
2 średnie cebule, pokrojone drobno
100 g kaszy jęczmiennej (0,5 szklanki)
1 op. (40 g) zupy cebulowej z torebki
200 g brązowej soczewicy (1 szklanka)
1,2 l wody
1 duża marchewka, starta na grubych oczkach
3 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie:

Olej rozgrzać i usmażyć cebulę na złoto. Kaszę jęczmienną, soczewicę, zupę w proszku i wodę dodać do cebuli. Garnek przykryć, gotować 45 min. Pod koniec dodać marchewkę i natkę.

Super smakuje z korniszanami.

Wskazówki i uwagi:

W przepisie zamiast kaszy jęczniennej występuje kasza owsiana.
Nadesłał(a) rzyna, dnia: 2008-04-18 04:16:48.84
Źródło/autor przepisu: Anne Wilson, Gesunde Rezepte - schnell bereitet!

Twoje zapiski: