puszka.pl - pysznie!

Naleśniki po meksykańsku

- Farsz można pewnie użyć też do innych potraw, nie tylko do naleśników. Gdy nam go trochę zostało, to dałem go sobie na chleb na kolację i też było pysznie.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Uwaga: proporcje na oko są na oko, ciasto powinno być na tyle gęste, żeby się usmażyło, ale na tyle rzadkie, aby dało się je rozlać po patelni. Danie przygotowaliśmy dla 2 osób i naprawdę się najedliśmy.

Ciasto:
3 jaja,
sól,
mąka,
1/4 litra mleka,
olej albo planta.

Farsz:
papryka,
fasolka czerwona,
cebulka,
kukurydza,
tarty ser żółty,
ewentualnie pomidor, ogórek kiszony albo konserwowy, "Warzywko" lub coś podobnego,
pieprz, chilli, bazylia.

Przygotowanie:

Do mleka wbić jaja, zmiksować dodając po trochu mąki aż uzyska się gęstość hmm... powiedzmy że zbliżoną do miodu :) Ciasto usmażyć na tłuszczu.

Cebulkę i paprykę pokroić, poddusić, aż cebulka się zeszkli. Dodać resztę warzyw, przyprawy. Chwilę poddusić, dodać żółty ser i dokładnie przemieszać. Farsz zawinąc w usmażone naleśniki.
Nadesłał(a) ~Lukasz, dnia: 2007-09-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: