1/2 kapusty pekińskiej
1 jajko
puszka fasoli czerwonej
mała puszka kukurydzy
mała cebula
3 ząbki czosnku
ok. 2-3 łyżki majonezu [ja użyłam roślinnego]
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Kapustę pekińską pokroić w drobne paski (w poprzek). Dorzucić ugotowane na twardo i posiekane jajko, odcedzoną fasolę i kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dołożyć majonez i musztardę - ilości podałam na oko, chodzi o to, żeby potrawa nie pływała ;). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:
Moim zdaniem smakuje genialnie, jest pyszna :D
Smacznego!
Nadesłał(a) a_h_a,
dnia: 2007-09-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.