puszka.pl - pysznie!

Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów

Stosować jak "zwykły" sos czekoladowy, np. do lodów, deserów, wypieków oraz tam, gdzie tylko mamy ochotę. Wyśmienicie smakuje również z surowymi owocami, z bananami zwłaszcza.


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

miód
kakao (myślę, że można też zastąpić karobem)
opcjonalnie:
- sezam
- mak
- ekspandowany amarantus (popping amarantusowy) itp.

Przygotowanie:

Dowolną ilość miodu dokładnie połączyć (np. rozcierając łyżeczką w kubku, tak jak kogel-mogel) z dowolną ilością kakao (karobu). Jeśli chcemy, można dołożyć wszelkiego rodzaju dodatki. Osobiście preferuję sezam.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-10-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: