mleko (może być sojowe!)
2 jajka
2 łyżki budyniu waniliowego
cukier (może być też waniliowy)
1 łyżka masła
odrobina soli
Przygotowanie:
Do zimnego mleka dodajemy żółtko i budyń, dokładne mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy cukier, sól i masło. W międzyczasie ubijamy białko, tuż przed podaniem dodajemy ubite białko do zupy i delikatnie, kilka razy mieszamy. Białko nie ma się dokładnie wymieszać z zupką, tylko zamienić zupkę w "chmurkę" ;-)
Wskazówki i uwagi:
Po zrobieniu zupy stwierdzamy, czy następnym razem dodać więcej czy mniej budyniu, w zależności od tego jaką gęstość preferujemy.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2008-03-26 17:45:58.616
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.