puszka.pl - pysznie!

Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Jest to wegetariańska modyfikacja sałatki mojej mamy :)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
3 jajka
1 duży ogórek kiszony (lub 2 małe)
majonez
jogurt lub śmietana
pieprz
sól

Przygotowanie:

Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, po czym pokroić w kostkę. Ogórki obrać, pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać.

Majonez wymieszać z jogurtem lub śmietaną (proporcje w zależności od upodobań). Popieprzyć i posolić. Tak przygotowanym sosem zalać sałatkę. SMACZNEGO!
Nadesłał(a) Atagas, dnia: 2007-11-04 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: